Att tänka på inför din husvisning

Posted by admin on July 22, 2015
Dalarö

Att sälja sitt hus är något av det mest personliga man kan göra. Dessutom har man ofta höga förväntningar och hoppas på att göra en bra deal. En lyckad visning är därför oerhört viktigt. Att huset är rent och fint under visningen ökar chanserna för att potentiella köpare ska fatta tycke för bostaden.

Rutinerna för en visningsstädning

Ett fräscht hus ser mer inbjudande ut och är en viktig faktor för att någon ska vill göra det till sitt nya hem. Att torka av eluttag och strömbrytare är sällan det första man tänker på när man ska städa inför en husvisning, men det är minst lika viktigt som att torka av bänkarna i köket och tvätta fönstren. Rensa bort allt som står i hyllor och på bänkar som får det att se stökigt ut samtidigt som du torkar dem. Vädra ut huset och var noga med att det inte luktar konstigt när spekulanterna kommer. En del väljer att rosta kaffebönor eller baka bullar innan visningen för att det ska lukta gott och ge intryck av ett ombonat hem. Hur man förbereder inför visningen är förstås olika från person till person, men som du märker är det mycket man måste hinna med innan man kan visa upp hemmet. Känner man att man inte själv hinner städa finns det flera professionella städföretag som specialiserar sig på just visningsstädning.

Snabba tips

  • Lampor, tvättmaskin, eluttag och kökselektronik – se till att allt fungerar som det ska innan visningen, för det finns få saker som är så irriterande som en trasig lampa.
  • Mäklare.se tipsar om att tända mysbelysningen för att visa ditt ombonade hem från sin bästa sida.
  • Har du en kamin i huset är det inte helt fel att tända upp en brasa, inte bara för mysfaktorns skull utan också för att visa spekulanterna att kaminen är godkänd och fungerar.
  • Du ska tänka inför en visning som du gör när du har gäster hemma, men se till att du lyfter fram hemmet istället för dig själv.