Förvaringstips för hemmet

Posted by Tage Johansson on July 28, 2015
Tips

FörvaringKlädhögen i soffan, pappersberget på skrivbordet och sladdstacken i lådorna. Sen är det disken i köket och barnens livsverk av stök i rummet på det. Borta är bra när det här är verkligheten, men hemma ska ju vara bäst – så här bjuder vi på tips för att få ett slut på hemmakaoset. Vägghäng, göm i byråerna och dölj bakom stängda luckor och skåp. Köp inte mer än vad du behöver eller använder, och visst finns det många fina porslinsuppsättningar men i ärlighetens namn hur ofta använder du dem? Satsa på att konsumera mindre och endast köpa det du verkligen tycker om.

Backa upp

Hemmet behöver alltid lite extra uppbackning i form av förvaring och några extra lådor och vrår att gömma undan det man samlat på sig under livet. Passa på att se över det du har samtidigt som du städar – för i ärlighetens namn, behöver du verkligen allt? Sälj eller skänk bort det som bara samlar damm. Införskaffa istället mer praktisk förvaring som hyllor och backar som du kan ta bort lika lätt som du tog fram. På nolltid är barnens leksaker snyggt undangömda i praktiska backar som man lika praktisk kan hitta på nätet och kläderna hänger kungligt på galgar i garderoben. Samtidigt kan du äntligen få ordning på sladdstacken genom en organiserad sladdlåda. Backa upp hemmet i alla vrår för att få så mycket hem och så lite stök som möjligt!

Styr upp

Olika rum har olika förvaringsbehov. Se till att du använder väggarna i köket, fixa ett par krokar och häng upp lite köksredskap så ser det dessutom ombonat och trevligt ut. Styr uppåt! Du får översikt över vad du har sakerna på köpet. Samtidigt ryms mycket i skåpet under diskhon och i vardagsrummet kanske du har möbler med flera funktioner som kan spara dig en hel del utrymme, till exempel en klassisk bäddsoffa. Enklare än såhär blir det inte att få till ett hemma bäst!