Sover du bra?

Posted by rnn.yqe. on July 21, 2017
Hem, Tips

Vi människor är beroende av sömn. Alla vet nog känslan av att inte ha fått tillräckligt med sömn, av att ha sovit dåligt eller av att få en dag förstörd på grund av sömnbrist. Ibland händer det saker som vi inte kan styra över som påverkar vår sömn, men vad alla kan göra är att ge sig själva den bästa förutsättningen för en god natts sömn.

Tips för att sova bättre

Hur det ser ut i ditt sovrum har stor betydelse för hur du sover. Du behöver inte oroa dig för att det är en helrenovering av ditt sovrum som krävs innan du kan få en god natts sömn. Oftast räcker det med mindre förändringar. Leva & Bo har skrivit en artikel om hur du enkelt förändrar ditt sovrum för att sova bättre om nätterna. De beskriver flera olika saker som påverkar din sömn, saker de nämner är till exempel vilka färger du använder dig av, om rummet känns stökigt och att det är svårare att sova bra om det är för varmt.

Viktigt att inreda rätt

Ett väldigt snabbt och enkelt sätt att fräscha till sitt sovrum är genom att byta ut kuddfodral. Det marina temat är väldigt populärt för tillfället och hos Marinestyle finns flera fina kuddfodral som passar utmärkt i ett modernt sovrum. Flera kuddar i samma tema ger intrycket av ett organiserat och genomtänkt rum, vilket är viktigt så att du känner lugn i ditt sovrum vilket har betydelse för hur väl du sover.

När det gäller färgsättning rekommenderas lugnande färger, så som grått, blått och grönt. För mycket stora ytor med skarpa färger, till exempel rött eller orange bör undvikas. Håll dig till dovare färger i all din inredning, från kuddar till gardiner och du får ett överlag lugnare intryck av ditt sovrum.