Inför visningen

De allra flesta lämnar in  sin bil när den går sönder. Ett självklart val i de fall man inte själv klarar av att laga den med perfekt resultat. Att låta proffs sköta jobbet är det bästa sättet att få det bästa resultatet.

HomestylingKonstigt nog är det färre som tänker samma sak när de ska sälja sitt hus. De städar själv och gör så snyggt de kan men detta utan att vara proffs på homestyling.

Det finns en mängd saker man kan tänka på för att öka intresset hos spekulanterna. Tips som kan få budgivningen att öka med tiotusentals kronor. Målet är helt enkelt att få så många som möjligt att vara med på budgivningen. Det är dessa saker som de som jobbar med homestyling vet och kan lägga energin på. Två saker som många gör fel på är följande:

Första intrycket

Det låter självklart men de som bor i huset blir lätt hemmablind och har svårt att se huset från andra perspektiv. Första intrycket börjar redan när huset går att skymta på håll. Gå och ställ dig och se vad spekulanterna kommer att se. Ta bort cyklar, soptunnor, leksaker och annat på gården. Om utemöblerna ska stå framme eller inte beror mest på dess kvalité och årstid.

Att göra finare än vanligt innebär även att köpa in blommor och ställa ut, kanske sätta en krans på dörren och lägga en ljusslinga på altanräcket. Allt detta är sådant som gästerna ser och värderar redan innan de sätter foten innanför dörren.

Personligt eller stilrent

Personliga bilder och saker brukar rekommenderas att plockas bort. Men samtidigt får det inte bli en kal och opersonlig lägenhet som visas. Efter att de personliga detaljerna är borta måste man därför lägga till saker som gör det mer gemytligt och personligt. Man ska känna sig hemma utan att för den skull känna att man blir störd av för många detaljer eller för stark stil.

Detta är två punkter som är svåra att genomföra själv då man ser saker objektivt som ägare av huset. Att anlita någon som ordnar detta kostar visserligen lite men ska då jämföras mot stegen i budgivningen. Vanligtvis räcker det med ett enda extra bud för att kostnaden ska täckas. Men det är alltid en chansning.