Innan flytten

När man ska flytta finns det som bekant en hel del att tänka på, framför allt om man bor i någon form av hyresbostad eftersom denna oftast ska besiktigas av någon utomstående.

En av de kanske viktigaste sakerna att tänka på när man ska flytta är flyttstädningen, vilken alla som någon gång har flyttat vet tar en hel del tid i anspråk. Ett bra tips kan vara att börja med städningen i god tid innan avflyttning så man på flyttdagen eller dagen innan endast behöver göra en enklare städning.

Det som brukar ta allra längs tid är kök och badrum, kanske framför allt kök, vilket ibland kan ta lika lång tid som hela övriga hemmet. Av den anledningen är det bra att börja städa köket redan en eller ett par veckor innan det är dags att flytta.

En annan viktig sak innan man flyttar är att se över alla avtal man har och säga upp dessa eller eventuellt flytta med de till nya bostaden. Det kan till exempel handla om elavtal, hemförsäkringar, bredband samt vatten och avlopp och sophämtning om man även har sådana tjänster. Tänk på att många aktörer har en uppsägningstid på 30 dagar, varför det är viktigt att man är ute i god tid.

Ska man hyra flyttbil, släp eller kanske till och med anlita flyttfirma är det även här viktigt att vara ute i god tid eftersom samtliga av dessa kan vara svåra att få tag i om det är för tätt inpå, framför allt om man ska flytta i samband med ett månadsskifte.