Sälja/Köpa

Om du har en fastighet på Dalarö som du vill sälja kommer du att upptäcka att du äger en värdefull bostad. Det bästa när man har börjat fundera på att sälja sin villa är att först få den värderad. Därefter gäller det att hitta en bra mäklare.

Har du ägt din bostad på Dalarö en längre tid kommer du att upptäcka att den stigit rejält i värde. Kanske känner du redan till detta genom att du snappat upp vad grannarna sålt eller köpt sina fastigheter för. Om din villa ligger nära vid havet är det ett mycket värdefullt objekt du vill avyttra. Det är då mycket viktigt att du får hjälp av duktiga och auktoriserade mäklare. Affären kommer kanske att bli den största i ditt liv och det är viktigt att både du som säljare och den framtida köparen känner er nöjda med affären.

Värdering
Det mest intressanta när man börjat fundera på att sälja sin bostad brukar att vara att få den värderad. Ett bra tips kan vara att välja ut två eller flera och ta kostnaden för att få villan värderad av flera oberoende firmor. I samband med besöket och värderingen kommer man också att få en första kontakt med mäklarfirman. Det kan vara ett första viktigt steg mot att sedan välja rätt mäklare att anlita.

Välja mäklare
Efter värderingen måste du överväga vilken mäklare du skall gå vidare med. Det är ofta bäst att inte stirra sig blind på den som värderar bostaden högst och som tar minst betalt för att sälja din bostad. Det är många fler faktorer som spelar in. När du skall välja mäklare är det flera saker du bör väga in. Priset för tjänsten är naturligtvis en viktig del, men den får inte helt och hållet överskugga informationen om vad mäklaren erbjuder. Du bör med fördel välja en mäklare som har god renommé, som kan annonsera ut din fastighet i många olika medier och som har stor kunskap när det gäller besiktningar och att utforma hållbara kontrakt.