Hjälp med flyttstädning

Posted by admin on October 16, 2013
Tips

När det börjar bli dags för flytt till en ny bostad så är det ofta en hel del saker att stå i för de inblandade. Ofta är det samtidigt som man själv håller på att flytta, också så att man håller på att försöka få sin tidigare bostad såld. Då kan det vara läge att ta hjälp med en del detaljer.

Städning

Flytt- och visningsstädning

I ovanstående beskrivna scenario kan det då vara läge att anlita hjälp för att hinna med i den stress som uppstår i dessa situationer. Att anlita flyttstädning eller städning inför visning av den bostad som ska säljas kan dessutom vara förmånligt sett till eftersom en del av dessa städfirmor har samarbetsavtal med mäklare där man genom mäklaren kan få rabatt på själva städningen.

En annan fördel förutom den att du kan koncentrera dig på ditt eget flyttande är att när du anlitar en städfirma som sköter flyttstädandet åt dig, då har du en kvalitetsförsäkring på att det blivit ordentligt städat. Detta är något som ofta blir en dispyt mellan köpare och säljare, alternativt tidigare hyresgäst och ny hyresgäst. Med denna garanti på din köpta tjänst så kommer du inte att få några problem med detta eftersom städfirman då kommer att åtgärda det som finns synpunkter på gällande flyttstädningen.

Många erbjuder också det vi nämnde, visningsstädning. Det är kort och gott en ordentlig städning inför visning av den bostad som ska säljas. När man har visning så ska bostaden givetvis framställas i så gott skick som det bara går, är den ostädad och närmast skabbig så kan du räkna med att du dels kanske inte får några bud, och dels med att får du bud, ja då kommer de att vara väsentligt mycket lägre än en välstädad och ordnad bostad skulle få.

När du köper en tjänst som denna ska du vara noggrann att efterfråga vad som ingår. Som minimum ska så ska helst följande punkter ingå:

  • Dammsugning av golv och mattor
  • Moppning av golv
  • Generell dammtorkning
  • Torkning av lister, karmar och liknande
  • Puts av speglar
  • Totalrengöring av badrum
  • Rengöring av vitvaror och fläkten i köket
  • Generell puts och tork av ytor i köket, samt inuti köksskåp.