Tips när du säljer din villa

Posted by admin on June 18, 2015
Tips

4267881-till-salu (1)

När du ska sälja din villa är det mycket att tänka på och det slutar ofta med att det blir ett heltidsprojekt. Med rätt mäklare och en genomtänkt idé innan kan du spara både tid och energi. Läs tipsen nedan och börja planera redan idag!

Hitta rätt mäklare

Innan du ens kan påbörja försäljningen av din villa måste du hitta den rätta mäklaren. Det smidigaste och billigaste sättet att göra detta är att använda sig av en sajt där du kan jämföra flera olika mäklare innan du bestämmer dig för den som passar just dig och din situation bäst. Det enda du behöver göra för att komma igång och få offerter på olika mäklare är att fylla i ett formulär.

Hur du säljer din villa

  • På Hemnet kan du läsa en utförlig guide för hur du säljer din villa. Nedan har vi sammanfattat de allra viktigaste delarna.
  • Börja med att göra en värdering av villan för att veta vilka ekonomiska förutsättningar du har, värderingen är i regel kostnadsfri.
  • När du har en klar bild över ekonomin kan du börja förbereda bostaden för visningar och fotografera den för en försäljningsannons. Vissa väljer att renovera lite, medan andra stylar om för att göra bostaden ännu mer attraktiv inför försäljningen. Oftast räcker det dock med att avlägsna personliga ägodelar och städa rent.
  • När visningen väl pågår ska mäklaren vara på plats då vederbörande har det fulla ansvaret för att kontakterna sköts och frågorna från intressenterna besvaras. Mäklaren ska hålla dig informerad om hur det går med budgivningen och ta hand om budgivarna.
  • När det är dags att få ordning på detaljerna för försäljningen och skriva på kontraktet ska säljare, köpare och mäklare gå igenom processen tillsammans. Betalningsvillkor, tillträde, städning och överlämning är några detaljer som ska diskuteras innan affären är genomförd.